KONAKOVIĆ: GRAĐANI NISU ZASLUŽILI PSOVKE, PODNIJET ĆU OSTAVKU U ROKU OD OSAM DANA

Hits: 177

Vladi Elmedina Konakovića danas je izglasano nepovjerenje u Skupštini Kantona Sarajevo, ostavku će dati u zakonskom roku, a o svom nasljedniku ne želi nagađati.

“U roku od osam dana podnijet ću ostavku. Vlada će nastaviti raditi normalno prema planu, a građani nisu trpjeli ni ranije pa neće ni sada zbog nove situacije.

Građani nisu zaslužili slušati psovke u Skupštini i ne bi bilo uredu da pokažem sve poruke koje je razmjenjivao s političkim šefovima”, rekao je Konaković nakon što je većina u Skupštini Kantona Sarajevo izglasala nepovjerenje njegovoj vladi.

On je kazao kako su smjenu pokrenuli šefovi stranaka “koji se voze u Mercedesima” te da su mnogi zastupnici bili na ivici da li da glasaju ili ne – pa su na kraju podlegli zahtjevima stranak

“Da sam radio kao drugi šefovi imao bih pet zastupnika na svojoj strani, ali nisam. Najbučniji tokom rasprava bili su oni s djecom koja su zaposlena u javnim preduzećima. Došao sam da vidim ko će pokleknuti, mada su to uradili i oni koji nisu htjeli, a o novom premijeru neću špekulisati”, kazao je premijer Kantona Sarajevo u tehničkom mandatu.On je zaključio kako današnjim glasanjem nije razočaran, jer je situacija sasvim jasna.

“Krenuli smo s novim političkom projektom da bismo promijenili stanje u društvu”, zaključio je Konaković.

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo izglasala je danas nepovjerenje Vladi KS s premijerom Elmedinom Konakovićem na čelu. Za smjenu je glasalo 20 zastupnika, troje je bilo protiv, a 11 suzdržanih.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.