KONAKOVIĆ, MUZUR I DELIĆ U VIŠEGRADU: PODRŠKA KANTONA SARAJEVO ODRŽIVOM POVRATKU

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur sastali su se danas sa predsjednikom Skupštine Općine Višegrad Muamerom Sofovićem.

Tom prilikom razgovarali su o mogućnostima buduće saradnje, te podršci konkretnim projektima koji će se realizirati na području ove istočnobosanske općine.

Istaknuto je kako će posebna pažnja biti data onim projektima koji za cilj imaju održivi povratak, ali i oni od čije će realizacije koristi imati svi stanovnici Višegrada, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Bilo je riječi i o svim problemima koje svakodnevno žive stanovnici ove općine.

“Cilj nam je da kreiramo zakonsku legislativu, kako bi sistematski pomogli povratnike u ovom dijelu manjeg bosanskohercegovačkog entiteta”, istakao je Delić.

Dodao je i kako je tržište Kantona Sarajevo dovoljno veliko i kako se na njemu moraju naći proizvodi naših povratnika u Višegrad i druge gradove manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

Naglašeno je i kako je, od kada je predsjedavajući Sofović imenovan na čelo lokalnog parlamenta, realizovano već nekoliko projekata, dok im je podršku za provođenje proljetne sjetve pružio načelnik Muzur.

Također je razgovarano o svim opcijama saradnje s ciljem podrške realizaciji, prije svega, razvojnih i infrastrukturnih projekta u ovoj općini.

“Razovarao sam sa nekim funkcionerima u FBiH, a dogovoreni su još neki, zbog čega ozbiljno računam na podršku svih mojih dosadašnjih sagovornika, ali svih ovih s kojima se tek trebam sastati“, kazao je predsjedavajući Sofović na kraju ovog sastanka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: