KONCERT UČENICE SARAH PJANO

Hits: 252

Šta je potrebno da na jednom događaju bude – u isto vrijeme mnogo radosti, osmjeha, suza, sjete, sjećanja, nadanja, snova…?
Treba da zajedno budu članovi jedne porodice! A bili su, baš tako, članovi jedne velike porodice na koncertu Sarah Pjano, učenice četvrtog razreda Osnovne muzičke škole „ Avdo Smailović“ u Goraždu. Njeni drugari i nastavnici iz škole, njena porodica i brojni prijatelji ove sjajne učenice i prijatelji škole..
Sarah Pjano je u četiri godine u goraždanskojh muzičkoj školi smjestila pregršt osvojenih najznačajnijih nagrada na federalnim i takmičenjima u BiH i susjednim zemljama, sama ili sa školskim kolegama.

Na koncertu u velikoj sali muzičke škole uz nju su svirali Sofija Čarapić, Lejla Omerbegović, Ajlin Žepčan, Adna Mašić, Balša Kajević, njene školske kolege.

A na kraju koncerta, za klavirom su zajedno bile Sarah i njena nastavnica Belkisa Vehabović.

Bilo je u tom zajedničkom muziciranju i mnogo simbolike jer su u protekle četiri godine zajednički prošle brojne časove, kocerte, takmičenja…

U jednom danu, u jednom koncertu, u jednom satu vidjeli smo toliko toga što je toplo, iskreno, ljudsko. Sjajne mlade muzičare. I radost i sjetu i sve ostale neskrivene dobre emocije koje su i jedna od odlika goraždanske osnovne muzičke škole koje ona dijeli sa prijateljima.

Sarah Pjano školovanje nastavlja u Njemačkoj. Sa sobom nosi beskrajno vrijedne muzičko znanje, uspomene na vrijeme koje je provela u „ sunčanoj“ školi i likove školskih drugara i nastavnika koje će smjestiti u najdraži album.

Sretno Sarah!

Izvor – Glas Goražda

%d bloggers like this: