KRSMANOVIĆ: DODIKOV REŽIM NE ZNA ŠTA RADI I ŠTA GOVORI

Hits: 1838

Zastupnik Narodnog demokratskog pokreta u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdravko Krsmanović nazvao je zlonamjernim prilog u emisiji “Pečat”, koji je emitovan u programu RTRS-a, u kome su rečene oštre kritike na račun Aleksandra Vučića osporavajući realizaciju projekta autoputa, Beograd – Sarajevo, preko Sandžaka, Višegrada i Goražda.

– Nazvati planirani autoput Beograd-Sarajevo ‘zelenom transferzalom’ koji su na sastanku u Beogradu dogovorili zvanični predstavnici Srbije i BiH Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić najbolji je pokazatelj da je režim na čelu sa Miloradom Dodikom, nakon stavljanja na crnu listu SAD-a, u potpunom rasulu i da ne zna ni šta radi ni šta govori – kazao je Krsmanović u pisanoj izjavi, dostavljenoj BN televiziji.

Za Krsmanovića, koji je iz Foče, osporavanja izgradnje autoputa, koji bi išao navedenom trasom su najveće gluposti.

– Ako je ovaj planirani autoput ‘zelena transferzala’ kako onda nazvati autoput od granice Hrvatske kod Jasenovca i Stare Gradiške preko Banja Luke, Mliništa, zapadne Hercegovine do Splita, koji je prioritet ovog režima? Tim rječnikom rečeno, onda bi to bila ‘transferzala ustaškog genocida ili ustaška transferzala’ – naveo je Krsmanović u reagovanju na prilog RTRS-a.

– Poslije ovog stava, da se radi o zelenoj transferzali, rečenoj sinoć na RTRS-u, koji je ništa drugo nego megafon Milorada Dodika, vidi se da je Milorad Dodik stao na stranu političkih protivnika Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Srbije i kandidata za predsjednika Srbije, i samim tim doveo nas u poziciju da ni u zvaničnom Beogradu nemamo saveznika – naveo je Krsmanović u pisanoj izjavi za BN televiziju.

RTRS je sinoć govoreći o mogućoj reviziji presude Međunarodnog suda u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije kritikovao odnos Vučića spram BiH, odnosno spram, kako su naveli, političkog Sarajeva. Za njih Vučić često “okreće drugi obraz” nakon političkih šamara iz Sarajeva.

Također, u istom prilogu bivši generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić zamjerio je zvaničnom Beogradu što na prvo mjesto ne stavlja RS i njene interese. Prema Vasiću, Beograd bi trebao primarno voditi interesa o Republici Srpskoj, a o drugim interesima BiH “koliko stignu”, podsjeća BN televizija.

faktor.ba/ gorazde portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *