KURTOVIĆ: UZ POMOĆ NAVIJAČA POBJEDIĆEMO NOVI TRAVNIK

Hits: 876

U subotu sa početkom u 17 sati u Goraždu,na stadionu „Midhat Drljević“ se igra meč 26 kola Prve lige Federacije BiH, a u kome će „Romantičari“ sa Drine,ekipa Goražda ugostiti fenjeraša i već dugo otpisanu ekipu Novog Travnika.

Izuzetno bitan meč za domačina u njihovoj trci za što prijašnji izlazak iz zone opasnosti koja vodi u niži rang takmičenja,jer u ovoj sezoni čak pet ekipa napušta ovu ligu. U Goraždu,gradu „mladosti i sporta“ niko i ne pomišlja da bi njihovi ljubimci mogli da dožive tu sudbinu i svi su u zajedničkom projektu-Goražde ostaje i dalje Prvoligaš.

Navijači i na treninzima bodre igrače,daju im dodatnu snagu i vjeru da su oni kvalitetni i spremni da u preostalih pet kola pokažu svoju pravu vrijednost i znanje.Već sutra domačinu se pruža prilika da u prvoj „kvalifikacionoj“ utakmici od preostalih pet do kraja sezone,pokažu umiječe i zabilježe novi trijumf protiv već davno otpisanog gosta.Iako su apsolutni papirnati favoriti to treba ipak dokazati i ostvariti na travnjaku, a šef struke Almir Memić na treninzima je uvježbavao akcije i traži maksimalno ozbiljan pristup meču od prvog minuta.Svi igrači koji su u kombinaciji za meč,osim kartoniranih Adžema i Šuntića,jedva čekaju početak meča da pred svojim navijačima odigraju dobro i zabilježe vrijedanu pobjedu.

Svaki od njih,počev od vratara Aldina Ćemana, preko Drljevića, Dučića, Korde, Rovčanina, Čakara, Huseinspahića, Zejnilhodžića, Hiroša, Rovčanina, Gece, Ferhatovića, Ćulova, Berbića…maksimalno su koncentrisani na ovaj susret,spremni da pruže svoj maksimum znanja,borbenosti,htijenja…da slave izuzetno važnu pobjedu,a koja će im donijeti osim tri boda, sigurnost u završnici prvenstva.

Mladi,izuzetno talentovani igrač sredine terena Nedim Kurtović,u ime saigrača pred ovaj meč rekao nam je sljedeče:
-Znamo šta nam svima u klubu znači ovaj meč i koliko su nam značajni bodovi iz ovog susreta u trci za što brži spas od preselenja u niži rang takmičenja.Nas u ovom meču zanima samo pobjeda i sve čemo učiniti da je ostvarimo.Svaki igrač koji bude ponio dres Goraždanske „svetinje“ u ovom susretu mora „ginuti“ na travnjaku za svaku loptu,korner,aut…jer samo takvim pristupom, tokom svih 90 minuta meča, možemo ostvariti priželjkivanu pobjedu.

Znamo da će biti potrebno trčati,boriti se,uklizavati cijeli tok susreta,ali ćemo uz naše navijače,koje pozivam da nas bodre od prvog minuta,kraj meča dočekati uzdignutih ruku i tu pobjedu proslaviti zajedno sa njima.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.