LIKOVNA KOLONIJA ‘’BOJE PRIJATELJSTVA’’ OKUPILA VELIKI BROJ UMJETNIKA

Hits: 380

Nakon posjete radionicama za djecu načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović danas je posjetio Sajam starih zanata kao i slikare likovne kolonije ”Boje prijateljstva” koji svakodnevno vrijedno rade i stvaraju vrijedna umjetnička dijela koja će pokloniti našem gradu.
”Boje prijateljstva”, po svom karakteru, su u regionu jedinstvena likovna kolonija, jer su dio velikog Festivala, još su jednom okupile umjetnike koji su na svakom koraku u Goraždu, dočekivani i pozdravljani osmjesima. Oni su uzvraćali na isti način i naravno poklonili nam dio njihovih snova, njihovih izmaštanih i viđenih pejzaža, njihovih vizija svjeta i nas u njemu.
Kada je u pitanju Sajam starih zanata ove godine organizuje se po sedmi put. Organizator Sajma je Opće Udruženje “Stari zanati” obrtnika Općine Goražde, a na Sajamu ove godine pored Općeg Udruženja “Stari zanati” učešće su uzeli UŽ kućna radinost “Motiv”, UŽ “Goraždanke” i UŽ “Unikat”.
Prilikom posjete Načelnik se zahvalio učesnicima Sajma i likovne kolonije naglasivši da je Festival prilika za upoznavanje i stvaranje novih prijateljstava.
U sklopu današnje posjete sadržajima XIX Internacionalnog Festivaal prijateljstva Načelink je posjetio i Sajam knjige koji se ove godine organizuje dvanaesti put po redu. U ponudi Sajma su izdanja izdavačke kuće Libris, Fondacija Mula Sadra i drugih izdavača, a literatura je raznovrsna u što se posjetioci mogu uvjeriti u narednim danima.

Gorazde Portal

%d bloggers like this: