MILORAD DODIK ĆE BITI KANDIDAT ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH

Hits: 123

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je večeras Srni da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na predstojećim izborima u BiH.

O Dodikovoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH spekuliše se već neko vrijeme jer on, nakon dva mandata, više nema pravo da se kandiduje za predsjednika Republike Srpske.

Potvrda kandidature dolazi samo nekoliko dana nakon što je gostujući i emisiji “Pošteno” na Federalnoj televiziji rekao da se prerano počelo pričati o njegovoj kandidaturi, ali je istakao da sve vodi u tom pravcu te da kandidaturu ne bi mogao odbiti ukoliko SNSD to od njega bude tražio.

Ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva BiH, kako je kazao, jedna od prvih tema sjednica bit će poštivanje Ustava BiH. Naglasio je kako neće dozvoliti zloupotrebu Predsjedništva BiH i Vijeće ministara BiH koje treba biti pomoćni organ Predsjedništva BiH.

Kazao je i kako će njegov ured biti u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, a da bi sjednicama Predsjedništva BiH mogao prisustvovati putem videolinka.

Opšti izbori u BiH bit će održani u oktobru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: