MINISTAR BUKVAREVIĆ NA OBILJEŽAVANJU GODIŠNJICE OSLOBOĐENJA GORAŽDA

Hits: 343

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je danas u Goraždu obilježavanju 24. godišnjice oslobađanja tog grada.
Dan oslobađanja Goražda obilježava se i kao Dan općine, ali i kao Dan Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.
Ministar Bukvarević Feni je kazao da je ovaj datum od velikog značaja jer su tada borci Armije RBiH oslobodili veći dio kruga koji je bio stvoren oko Goražda, a koje je kasnije postalo slobodan grad.
– Agresor je vršio stalne napade i brojne su žrtve, stoga Goražde je grad heroj jer su svi stanovnici bili heroji u odbrani BiH – naglasio je Bukvarević.
Istakao je da je stalna obaveza obilježavanje ovakvih datuma, ali i pomaganje onih koji su zaslužni za slobodu i njihovih porodica.
Zahvalio je i Vladi BPK Goražde na inicijativi i izdvojenim sredstvima za zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca.
Podsjetio je da je ta vlada udružila sredstva sa Zavodom za zapošljavanje, a da se iznalaženjem rješenja za problem nezaposlenosti djece šehida i poginulih boraca bave i federalno resorno i kantonalna ministarstva.
Danas je bilo upriličeno postrojavanje veterana jedinice Armije RBiH i MUP-a BiH, položeno je svijeće na spomen-obilježja, a prisutnima su se obratili i ratni komandanti.
Izvor – oslobodjenje.ba