MIRSAD AGOVIĆ JE NOVI MINISTAR FINANSIJA U GORAŽDU

Hits: 32

Novi ministar finansija BPK Goražde je Mirsad Agović, kandidat Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL). On će na ovoj poziciji zamijeniti Šemsu Muslića koji je prije nekoliko dana dao neopozivu ostavku na ovu poziciju. Agović će preuzeti mandat ministra finansija nakon što odluku o imenovanju, koju je jutros potpisala premijerka vlade, potvrdi i skupština kantona na sjednici koja je zakazana za utorak, 9. jula.

“Ja sam jutros potpisala odluku o prihvatanju ostavke ministra finansija Šemse Muslića nakon što je od Nezavisne bosanskohercegovačke liste stigao prijedlog kandidata za ministra finansija, a riječ je o Mirsadu Agoviću, diplomiranom ekonomisti”, izjavila je Aida Obuća, premijerka BPK Goražde.

Obuća ističe da je donijela odluku kojom se Agović imenuje za ministra finansija u Vladi BPK Goražde, no da će obje odluke, i ona o imenovanju novog ministra finansija i odluka o prihvatanju ostavke Šemse Muslića na ovu poziciju biti proslijeđene Skupštini BPK Goražde, s obzirom na to da i jedna i druga postaju punovažne nakon što ih potvrdi kantonalni parlament.

Podsjetimo da je resor finansija u raspodjeli pozicija u vlasti pripao Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi koja je na poziciju ministra najprije imenovala Šemsu Muslića koji je prije nekoliko dana podnio neopozivu ostavku na ovo mjesto, kako je naveo, iz privatnih razloga.

Mirsad Agović je diplomirani ekonomista s dugogodišnjim radnim iskustvom, a posljednih godina radio je kao finansijski direktor Reumala u Fojnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.