MLADI GORAŽDA I OVE GODINE PREDSTAVNICI BIH NA TRADICIONALNIM ”RAMAZANSKIM NOĆIMA” U TURSKOJ

Hits: 217

Zahvaljujući dugogodišnjim prijateljskim odnosima i saradnji sa općinama u Turskoj, mladi Goražda i ove godine putuju u Tursku. Naime na poziv prijatelja iz bratskih općina iz Turske, Općina Goražde ove godine predstavljat će našu Državu na tradicionalnoj manifestaciji Ramazanske noći povodom mjeseca Ramazana, gdje će se predstaviti sa prigodnim programom.
Tim povodom načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović danas je organizovao ispraćaj za članove Ansambla narodnih igara i pjesama CZK Goražde koji će u period od 16.06.2016. do 24.06.2016. godine predstavljati naš Grad i našu Državu u bratskim općinama Kećioren, Adapazar, Bajrampaša i Gungoren (Ankara i Istanbul).
Screen Shot 2016-06-15 at 7.36.41 PM
Cijeneći iskustvo ranijih putovanja zasigurno je da će naši mladi i ove godine naići na srdačan prijem i dobrodošlicu u Turskoj, te će se, kako su sami kazali, potruditi da zaista dostojanstveno predstave naš Grad.
Prilikom ispraćaja načelnik dr.sci. Muhamed Ramović poželio je mladima Goražda sretan put i ugodan boravak u Turskoj, te naglasio –  ”Danas smo izvršili posljednje pripreme povodom odlaska u Tursku gdje ćemo i ove godine na Ramazanskim noćima predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Ovdje danas nije bio prisutan hor koji će nam se sutra pridružiti, a polazak je u 10h. Drago mi je što su nam ukazali čast i ove godine da predstavljamo našu državu, prije svega naša bratska Općina iz Ankare, a to je Kećioren. Imamo prvi nastup u subotu navečer u Ankari tačnije u bratskoj Općini Kećioren, a zatim idemo prema Adapazaru gdje imamo nastup u ponedjeljak. Poslije toga imamo nastupe u Istanbulu u dvije bratske općine Gungoren i Bajrampaša. Svakako da ću se i ja pridružiti našim mladima, jer smo planirali da imamo susrete vezano za naše projekte, a prije svega radi se o uređenju Trga branilaca čija je realizacija u toku, zatim sa nama putuje i predsjednik Odbojkaškog kluba Goražde Nermin Obuća koji će zvanično potpisati bratimljenje sa Odbojkaškim klubom iz Ankare. Također, imat ćemo sastanak sa školom koja će se bratimiti sa OŠ Fahrudin Fahro Baščelija, a to će se desiti poslije Ramazana. Imam sastanak i sa predstavnicima Fudbalskog kluba Osmanlisport iz Ankare, to je jedan uspješan klub sa kojim želim da uvežem FK Goražde i smatram da  će to biti veliki doprinos našim fudbalerima.’’
Da su sretni što putuju u Tursku naglasio je član Ansambla narodnih igara i pjesama CZK Goražde Faruk Topuz – ”Kao i za sve ostale turneje mi smo ponosni što idemo u Tursku da predstavljamo naš Grad, a kao što je Načelnik rekao mi smo bili ambasadori na tih 100 mjesta tako da smo ponosni i sretni što smo ponovo odabrani da idemo.”