MODNA DIZAJNERICA ADELA HODŽIĆ GOŠĆA EMISIJE “PULS IN”

Hits: 262

Adela Hodžić je oduvijek sanjala da bude modna dizajnerica. Kako kaže prvo je o tome sanjala kao djevojčica dok nije ni znala šta biti modni dizajner podrazumijeva, zatim je o tome sanjala kada je upisala srednju školu, gdje se već opredijelila da se bavi tim poslom u budućnosti, jer je upisala Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za tekstilni dizajn.

– Jedno je bilo sigurno, moda ili ne, znala sam da se moram baviti nekim kreativnim poslom. Nakon srednje škole uslijedila je Akademija gdje sam se upoznala i sa drugim granama dizajna, koje su me također privukle, sve je to jako povezano i blisko da bi se uopšte odvajalo.Adela je dizajnerica koja slavi ženstvenost pa tako i njene kreacije nose ponosno sve one žene koje žele da izgledaju poželjno i trendy.

Dizajnerica koja spada u skupinu onih rijetkih dizajnera koji poznaju cjelokupan proces proizvodnje i plasiranja proizvoda na tržište sto je danas rijetkost na bh-a tržištu.

Ona čini da se  u njenim haljinama uvijek  osjećate zavodljivo i samouvjereno  a  to nam svima nekada fali zar ne? O svom radu dizajnerica skromno kaže:

Radim po vlastitom senzibilitetu, moje oko privlače i androgene kreacije, geometrijski krojevi i minimalizam, ali kada bih ja dizajnirala takvo nešto ne bih bila iskrena u tome, kao što jesam u ovome. Kroz svoje kreacije odražavam i lični stil, i forme koje me privlače. Volim da naglašavam ženstvenost i žensku figuru, ne volim da je sakrivam. Dizajneri se većinom trude da ženama prikriju nedostatke, a ja mogu pripadati onim dizajnerima koji žele otkriti i naglasiti žensko tijelo.

Samo za “Puls in” sa Adelom smo razgovarali o modi, dizajnu bh-a modnoj sceni i planovima za ovu Novu godinu koja je pred nama 2018.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.