MONICA BELLUCCI: ZA MENE STARENJE ZNAČI – POSTATI BOLJOM!

Hits: 768

Prvo dijete sam rodila sa 40, drugo sa 45, i nikada ne bih voljela da ponovo imam 20 godina

U mladosti imate beuatie di diable (đavolsku ljepotu) kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad je tebi 50, unutar tebe se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu ljepotu!

– Ljepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema, i kada ne postoji ništa osim ljepote.

– Nama ništa ne pripada: ni naši muževi, ni deca. Mi možemo samo da podjelimo osjećanja, emocije sa ljudima koje volimo.

– Žena može voljeti tako, kao da nikada neće otići. Ali, može doći i takav dan kada će otići tako, kao da nikad nije ni voljela.

– Za mene, starenje znači – postati boljom!

– Ljudi mogu čovjeku oprostiti um, čak i talenat, ali ljepotu i uspjeh- nikad!

– Šta ću raditi kada ostarim, i kad me moja slika u ogledalu više neće radovati? Isto, što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu – gledaću u svoju djecu.

– Ja uvijek kažem mladim devojkama: „Naučite da volite svoje tijelo!“ Jer savršenstvo ne postoji, i sasvim je očigledno da žena sa oblinama nije manje lepa od vitke devojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatati sebe, onakvim kakva jesi.

– Svima nama su neophodne iluzije. I baš zato, volimo filmove.

– Ni za šta na svetu ne bih želela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo srećnija, nego tada, jer u tom uzrastu mi tek spoznajemo sebe, pokušavamo razumeti šta želimo da budemo, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu živjeti.

– Biti lijepa sa 20 godina- to je prirodno. Kada ste lijepi sa 35 ili 45- to je rezultat rada na sebi i unutrašnje sreće.

– Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i ljepotu, postati sponzoruša nekog sa dubokim džepom, beskrajno trošiti život na žurkama. Lepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svetu.

– Ne treba mrzeti ljude koji zavide, oni priznaju da si bolji.

– Ljepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odjećom.
– Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost.

– Ne razumijem žene koje kažu da ih muška želja ponižava. Mislim da one, jednostavno, nisu u skladu sa sobom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.