MORAMO PREKINUTI DVODECENIJSKU TALAČKU KRIZU

Sarajevski kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost bio je domaćin tribine pod nazivom „Bosna i Hercegovina u dvodecenijskoj talačkoj krizi“ koja je okupila eminentne stručnjake i blizu dvije stotine posjetilaca, što govori o važnosti i aktuelnosti ove teme.

Uvodnu riječ na tribini dali su Enver Kazaz, profesor i politički analitičar, Goran Kovačević, profesor i politički analitičar, Nedžad Latić, publicista i novinar, te Vedran Mulabdić, Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

„Ovom tribinom želimo dići glas protiv sve češćih nasrtaja na slobodu govora, novinare, profesore i analitičare, koji zbog kritiziranja lošeg stanja u društvu bivaju žrtve napada režimskih medija, uličnih stranačkih siledžija i anonimnih pijuna po društvenim mrežama. Propaganda protiv svih kritičara loše vlasti postaje nepodnošljivo agresivna i liči na pripremanje naroda na državni teror i stranačku policiju. Vrijeme je da se ovom zakonu ulice i totalitarnih režima suprotstavimo, jer će se u suprotnom nastaviti i produbiti talačka kriza u kojoj se naše društvo nalazi ovih 20 godina vrlo loše vladavine. Sada kada režim, oličen u mafijaško – nacionalstičkom kartelu SDA očigledno propada, spreman je praviti anarhiju i potpunu nesigurnost pokazujući da su oni i njihovi egzekutori iznad zakona. Napadima na novinarke i novinare, na profesore i kritičare, režim pokušava nametanuti novasilježijska pravila, umjesto vladavine zakona. Širenjem straha i nesigurnosti, režim se grčevito bori za opstanak na pozicijama moći i još četiri godine cijeđenja društvenih resursa, krčmljenja budžeta, bujanja korupcije i nepotizma. Talačka kriza mora se prekinuti, građani, taoci moraju biti oslobođeni, a otmičari završiti ili u zatvoru ili u zaboravu. Zato moramo dići svoj glas i dati doprinos da sutra mi, naša djeca, naše komšije, prijatelji ili članovi porodice ne budemo nečija meta samo zato što govorimo ono što mislimo i jer se ne slažemo s beznađem u koje su nas silom doveli“, rekao je Adis Arapović, moderator sinošnje tribine i Šef izbornog štaba SBB-a.

 

IZVOR: SBB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: