NAČELNIK GORAŽDA U FILMSKOJ ULOZI KULTNOG “RAMBA”

Hits: 10734

Režiser američkog akcijskog trilera “Rambo”, Ted Kotheff odlučio je poslati ponudu za snimanje novog nastavka ovog kultnog filma Muhamedu Ramoviću, načelniku Općine Goražde koji nosi nadimak upravo po heroju kojeg pamtimo iz serijala filmova.

Naime, do sada je tu ulogu imao Sylvester Stalone još od 1982. pa sve do 2008. godine kada je posljednji film snimljen u SAD-u. Serijali su zaradili više od 100 miliona dolara i sve uloge imao je Sylvester, ali režiser filma odlučio je ulogu u novom nastavku ovog spektakularnog avanturističkog serijala dati nekome ko je i u stvarnom životu Rambo.

– Čuo sam za načelnika Ramovića koji nosi nadimak Rambo i koji je u stvarnom životu Rambo. Bori se da narod Goražda što bolje živi i nemilosrdno se daje u tome. Njegova energija je nevjerovatna i neodoljivo podsjeća na snagu volje koju je u serijalu filmova do sada imao Sylvester Stalone, kaže režiser i scenarista Ted Kotheff.

– Američki mediji ovih dana pišu o predizbornoj kampanji u Bosni i Hercegovini sa posebnim osvrtom na Goražde. Zašto Goražde? Pa upravo iz razloga što je Muhamed Ramović nezavisni kandidat za načelnika. Protiv njega idu koalicije, stranke… svi. A on ide sam, doduše uz njega su građani Goražda. To sve neodoljivo podjeća na heroja, vijetnamskog veterana i pripadnika zelenih beretki John Ramba. Stoga i moja odluka da ponudim ulogu vašem načelniku, naglašava Kotheff.

Načelnik Općine Goražde rekao je da je njegova misija da stvori što bolje uslove za život stanovnicima Goražda, a da trenutno ne razmišlja o ponudi koju je dobio.

– Cilj nam je učiniti grad što boljim i ljepšim. Želimo i u narednom periodu zaposliti što više ljudi. O tome trenutno razmišljam. O ponudi za snimanje Ramba ne razmišljam, kaže načelnik.

Ni stanovnici Goražda nisu da načelnik napusti poziciju i prihvati ulogu za novi nastavak “Ramba”.

– Načelnik nama treba, učinio je mnogo za ovaj grad, ne smijemo dozvoliti da nam sad ode, kaže Veiz Hajdarević iz naselja Obarak. Istog je mišljenja i Esma Nefić iz naselja Splaviše koja kaže: “Zahvaljući načelniku sada imam krov nad glavom u ovoj zgradi socijalnog stanovanja. Dok sam živa zahvalna sam načelniku. On je naš Rambo, a ne američki i nedamo mu da ide, priča kroz osmijeh Veiz Nefić.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA