NAČELNIK RAMOVIĆ POZVAO KOLEGU MEMAGIĆA DA ULAŽE U GORAŽDE

Hits: 2323

Načelnik Općine Goražde  Muhamed Ramović danas je boravio u posjeti Općini Olovo, gdje se sastao sa načelnikom Džemalom Memagićem i njegovim saradnicima.

Posjeta je uslijedila na poziv Načelnika Olova, a posebna pažnja tokom današnje posjete posvećena je razgovorima o mogućnostima saradnje na polju privrede, jer je Goražde pozitivan primjer održivog ekonomskog razvoja i stvaranja povoljnog ambijenta za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta. Poznato je da je gosp. Memagić uspješni biznismen, a tokom sastanaka načelnik Ramović je iskoristio priliku da ga pozove da ulaže u Goražde, gdje je od strane  gosp. Memagića dobio čvrsto obećanje da će on zajedno sa svojim menadžmentom uskoro posjetiti Goražde kako bi se uvjerio u kapacitete i mogućnosti ulaganja.

Osim toga,  razgovarano je i o ostalim aktivnostima u općinama Goražde i Olovo, ali i o budućoj saradnji ove dvije lokalne zajednice, obzirom da, kako se moglo čuti na sastanku, ove dvije lokalne zajednice imaju dosta dodirnih tačaka u mnogim segmentima, a prvenstveno obje općine opredjeljene su ka napretku i razvoju, te stvaranju povoljnog ambijenta za investiranje.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: