NAČELNIK ROGATICE VOZI TRI SLUŽBENA AUTOMOBILA

Hits: 2312

Načelnik Rogatice Milorad Jagodić (SNSD) vozi tri službena autombila. Dva koristi za službene potrebe, a jedno je zaključano u njegovoj privatnoj garaži i koristi ga i vozi isključivo on, za svoje privatne potrebe.

Službenog passata Općine Rogatica, koje ima pravo da vozi po službenoj dužnosti, u radnom vremenu i za službene potrebe, načelnik Jagodić redovno koristi i za svoje privatne potrebe i partijske aktivnosti.

Službeni automobil Općine Rogatica koriste i ostali članovi SNSD-a za odlaske na sastanke regionalnih i centralnih organa SNSD-a širom Republike Srpske, ali i za privatne potrebe, poput odlazaka u Banju Luku novozaposlenih članova SNSD-a na polaganje stručnih ispita za rad u upravi RS-a, javlja BNTV.

Pored službenog passata Općine, Jagodić redovno koristi još i službeni audi ŠG “Sjemeć” i vozača ovog preduzeća u kome je bio “direktor-menadžer” prije izbora za načelnika Rogatice.

U “Sjemeću“ Milorad Jagodić imao je godinu i po ugovor “menadžera-direktora” sumnjive zakonske validnosti, jer je dužnost direktora obavljao kršeći zakone i nakon navršenih 65 godina života i 43 godine radnog staža.

Iz izvora u javnom preduzeću saznaje se i to da Jagodić jedno službeno, terensko vozilo u vlasništvu ŠG “Sjemeća” marke Dacia Duster tamne boje drži pod ključem u svojoj privatnoj garaži.

Terenca koristi i vozi, kako se navodi, isključivo on i to uglavnom za odlaske na porodično imanje u Pijevčićima. Vozilo je otuđio odmah po nabavci dva nova terenca, nakon prodaje terenskog vozila marke Suzuki Vitara na licitaciji.

Intaresenatno je da aktuelni načelnik Rogatice Milorad Jagodić nikad nije ni posjedovao vlastiti automobil, nego da je za svoje privatne potrebe uvijek koristio službena vozila, ranije “Agrokombinata”, zatim ŠG “Sjemeć”, a sada i općinsko i “Sjemećova” vozila paralelno.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: