NAJORGINALNIJI PREDIZBORNI POKLON DO SADA DOLAZI IZ GORA┼ŻDA

Hits: 715

Predizborna kampanja za lokalne izbore u punom je jeku. Svaki kandidat ┼żeli ostaviti upe─Źatljiv dojam na potencijalne bira─Źe, a sredstva se ne biraju.
Pored predizbornih govora koji uklju─Źuju velika obe─çanja i ‘garantovane’ realizacije istih, pokloni su sastavni dio svake kampanje. Gra─Ĺanima se poklanjaju, ve─ç standardno – upalja─Źi, olovke, ki┼íobrani, ka─Źketi, majice i baloni.
Pokloni zavise od dubine d┼żepa stranke/partije ili pojedinca. Ve─çe stranke imaju ve─çe bud┼żete pa njihovi simpatizeri ─Źesto dobiju i poklon paket ili besplatnu zabavu na predizbornim sijelima uz muziku i pi─çe.
Postoje i oni tre─çi koji postavljaju nove standarde na bh. predizbornoj sceni.
Jedan od njih je i Muradif Kanli─ç, ─Źlan Saveza za bolju budu─çnost BiH i zajedni─Źki kandidat SBB-SDA na lokalnim izborima.
Kanli─ç se kandidovao za mjesto na─Źelnika op─çine Gora┼żde, a trenutno je zastupnik u Skup┼ítini Bosansko-podrinjskog kantona Gora┼żde. On je diplomirani pravnik, a na Pravnom fakultetu u Sarajevu trenutno je u fazi izrade magistarskog rada.
On gra─Ĺanima poklanja LED sijalice uz poruku “Za svjetlije dane”. Pored originalnosti u odabiru poklona i simboli─Źne poruke, Kanli─ç se odlu─Źio i za doma─çeg proizvo─Ĺa─Źa sijalice, koja ─çe sigurno prona─çi mjesto u domovima Gora┼żdana.
“Ovim poklonom, doma─çe proizvodnje, ┼żelio sam poslati nekoliko poruka. Bitna poruka jeste da ukoliko gra─Ĺani meni pru┼że priliku da budem na ─Źelu op─çine, Gora┼żde ─çe obasjati nova svjetlost i energija i smislu prosperiteta gra─Ĺana i razvoja grada”, rekao je za N1 Muradif Kanli─ç.
Izvor – N1