NAKON IZVJEŠTAJA CCI VLADA PORUČILA: “JEL’ VJERUJETE NAMA I CCI-U ILI SVOJIM OČIMA”?

Hits: 1928

Nakon što je CCI danas objavio da je Vlada našeg kantona u prvih šest mjeseci napravila najbolje rezultate u odnosu na sve predhodne Vlade u proteklih šest godina,  oglasili su se Premijer i ministri saopštenjem.
– Konačno vidite dragi građani kako Vam je! Jel sada više vjerujete CCI i nama ili svojim očima. Jel više vjerujete svojim praznim novčanicima ili nama. Na kraju krajeva kome više vjerujete sebi jer vam je plata mala ili nikako ne radie ili nama koji se kao slomismo radeći i svaki mjesec inkasiramo po 2.500 maraka. Ako Vam se ne sviđa žalite se CCI-u, a ne nama, kaže se u saopštenju Vlade.
Nakon izvjestaja CCI-a oglasio se i Edhem Alić, nezaposleni borac, koji ima troje maloljetne djece i sam brine za svoju porodicu.
– Ja sam mislio da mi je loše, ali nakon izvještaja CCI vidim da je nam u Goraždu pravo dobro. Nema hrane, nema vode, nema puteva ma nema čega nema kaže Alić.
Alić predlaže da se pokrene peticija da ministri i Premijer doživotno ostanu na svojim pozicijama.
– Trebamo svi da izađemo na ulice, pomogućnosti sa turskim zastavama i damo svesrdnu podršku Vladi Kantona, zaključuje Alić.
TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA
%d bloggers like this: