NAKON ŠTO JE U LOVU USMRTIO KOMŠIJU: ISMET PAŠIĆ PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE

Hits: 1205

Šezdesetogodišnji Ismet Pašić iz Sarajeva, koji je uhapšen nakon što je u okolini Rogatice iz lovačke puške usmrtio komšiju i vršnjaka Nuriju Ćutahiju, nakon saslušanja u Tužilaštvu Istočno Sarajevo, pušten je da se brani sa slobode.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio portparol Tužilaštva Neven Kramer, koji nam je kazao da se osumnjičenom na teret stavlja krivično djelo “nehatno lišenje života”.

Za ovo krivično djelo, prema Krivičnom zakonu RS-a, zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Osim toga, Pašić će se teretiti i za nedozvoljeno držanje oružja i municije, s obzirom na to da nije imao dozvolu za pušku iz koje je usmrtio Ćutahiju.

Dosadašnji rezultati istrage pokazali su da Pašić nije imao namjeru usmrtiti Ćutahiju, te da se, po svemu sudeći, radi o nesretnom slučaju.

Kako je naš portal već objavio, u trenutku nesreće, obojica muškaraca bila su u šumi u okolini Rogatice, kod sela Rakitnica, odakle su obojica porijeklom, ali u tom trenutku nisu znali jedan za drugog. Stradali je navodno brao borovnice, kada je Ismet, misleći od njega da je divljač, pucao iz lovačke puške, pogodivši ga u grudni koš.

VEZANI TEKST: Detalji ubistva u Rogatici

Odmah nakon toga on ga je i odvezao u rogatički Dom zdravlja, odakle je ranjeni muškarac hitno upućen u goraždansku Kantonalnu bolnicu, čiji su ljekari, nažalost, samo mogli konstatirati smrt.

Pašića su pronašli i uhapsili pripadnici PU Goražde, koji su ga potom predali kolegama iz Istočnog Sarajeva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: