NAKON ŽUGE, OSTAVKU DAO I SEKRETAR SDA U GORAŽDU NEDIM KUNOVAC

Nakon što je Mirsad Žuga podnio ostavku na poziciju predsjednika KO SDA Goražde, danas je to učinio i sekretar ove stranke u tom gradu Nedim Kunovac.Podsjetimo Žuga je podnoseći ostavku na poziciju predsjednika stranke, naveo privatne razloge, a osim sa pozicije predsjednika potvrdio je i da povlači mandat u Skupštini BPK Goražde o čemu je obavijestio i CIK BiH.

U izjavi za Klix.ba nije govorio o eventualnim sukobima u stranci, već je potvrdio da i dalje ostaje član SDA i da za sebe ne vidi bolju političku opciju.

Nedim Kunovac je u izjavi za naš portal istakao da ostavka Žuge nema aspolutno nikakve veze sa njegovoom ostavkom.

“Kao što sam naveo u obrazloženju ostavke radi se isključivo o nespojivosti funkcija. Predložen sam od Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca BPK Goražde da budem v.d. predsjednika Upravnog odbora ove organizacije, tako da ne bi bilo moralno da se istovremeno bavim stranačkim funkcijama i ovom organizacijom, to bar dugujem ovoj organizaciji i to su od mene i tražili. Ima zlonamjernih portala koji žele da predstave nešto što nije istina. Dakle ove dvije ostavke nemaju veze jedna s drugom niti sam imao neke sukobe u stranci. Ja ostajem i dalje član SDA”, izjavio je Kunovac za Klix.ba.

U posljednjim ostavkama goraždanska javnost pak vidi nastavak duboke krize koja već duže vrijeme potresa SDA u Goraždu i kulminaciju razlaza više struja unutar ove stranke, ali sudeći po izjavama aktera ostavke su podnešene iz drugih razloga.

I dok je Kunovac jasno naglasio da je motiv ostavke prijedlog za mjesto predsjednika Organizacije porodica šehida i poginuloih boraca, čiji je član, u slučaju Žuge vrijeme će pokazati stvarne razloge ostavke.

Da li je uistinu riječ o neslaganjima i sukobima u stranci kako se špekuliše ili o eventualno nekoj novoj poziciji o čemu se također špekuliše. Također ni Žuga ni Kunovac nisu napustili stranku.

SDA u Goraždu se još uvijek nije oglasila o posljednjim dešavanjima u stranci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: