NASLOVNICE MEDIJA U SRBIJI: BEZ VELIKE PAŽNJE O 9. JANUARU

Hits: 129

Jučer je u Republici Srpskoj obilježen 9. januar kao Dan RS koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim. Čelni ljudi Srbije poput predsjednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić nisu prisustvovali svečanosti u Banjaluci. Mediji u toj zemlji na jutrošnjim naslovnim stranama nisu dali veliki značaj ovom događaju.

Dnevne novine u Srbiji za srijedu, 10. januar 2018. godine, na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim temama, uglavnom iz te zemlje. Tako list Informer na naslovnoj strani uopće nema vijest o obilježavanju 9. januara.

Večernje novosti na naslovnoj strani prenose izjavu predsjedika RS Milorada Dodika da će “Srbija i Republika Srpska da budu jedno” te da se ne odriče referenduma.

Dnevni list Blic na svojoj naslovnoj strani objavio je informaciju pod naslovom “Republika Srpska juče je proslavila rođendan, Dodik dodelio orden Tomislavu Nikoliću”. Ovaj list objavio je i informaciju pod naslovom “Hojt će hteti da disciplinuje Dodika i Bakira”.

 

N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *