NEKOLIKO STOTINA VJERNIKA KLANJALO BAJRAM NAMAZ U KAJSERIJI

Nekoliko stotina vjernika klanjalo je Bajram namaz u džamiji Kajseriji u Goraždu gdje je održana centralna bajramska svečanost na nivou Goraždanskog muftijstva. Predvodio je muftija goraždanski Remzija efendija Pitić.
“Braćo i sestre, živimo u vremenu u kojem su dobro i zlo izmiješani, naš svijet karakteriziraju ekstremna borba za preživljavanje, pohota i pohlepa kojima nema kraja, u manjini su oni koji uspjevaju postići ravnotežu u svom životnom putu, onako kako molimo gospodara da nas sačuva od džehenemske vatre”, govorio je, između ostalog, Remzija efendija Pitić, goraždanski muftija, uz podsjećanje da će onome ko pred Gospodara svoga stane i bude se bojao i strasti se suzdržavao dženet biti sigurno boravište.
Osvrćući se na mjesec posta koji je iza nas muftija Pitić je između ostalog naglasio.
“Ovakvo duhovno putovanje kakvo smo upravo iskusili u mjesecu ramazanu potrebno nam je i poslije ovog mjeseca, podrazumijeva bježanje od nemara i nepokornosti Allahu uzvišenom, budnost srca, zdravlje uma i smirenost duše. Njegovi ramazanski putnici mogli su izgraditi utvrdu u kojoj će istinske vrijednosti vjere biti sačuvane od posrnuća a uz njih i njihove najbliže“, kazao je efendija Pitić.
Bajram namaz klanjan je u svim mesdžidima i džamijama na području goraždanskog muftijstva.
Izvor – Gorazde Portal, Klix.ba
%d bloggers like this: