FOTO/ NJIHOVO IME JE HRABROST, NJIHOVA DEVIZA – NADA!

Hits: 1175

Susrele su se na teresi ispred Udruženja oboljelih od karcionoma dojke i drugih malignih oboljenja „ Biser“ u Goraždu…

Članice ovog i srodnog Udruženja „ Nijemi krik“ iz Kalesije. Susrele se i pozdravile sa iskrenom i istinskom radošću. Žene koje je povezala zajednička borba protiv bolesti i snaga koja je nemjrljiva.

– Sretne smo što smo danas u Goraždu domaćini našim dragim prijateljicama. Ovo je njihova uzvratna pomoć jer mi smo već bile kod njih i trajno ćemo pamtiti taj boravak u Kalesiji. Naša je saradnja veoma značajna i sigurna sam da zajedno možemo uraditi mnogo za sve članice, u njihovim, našim ali i akcijama koje se za oboljele žene vode na nivou Bosne i Hercegovine – kazala je ovom prilikom Rahima Kadrić, predsjednica Udruženja „ Biser“.

Važnost saradnje ističe i Hajra Bajrić – Jahić, predsjednica kalesijskog Udruženja „ Nijemi krik“.

– Hoću najprije da kažem da je ovo bio veoma dirljiv doček na čemu smo zahvalne članicama „ Bisera“.

Naše je Udruženje osnovano prije pet godina.Vjetar u leđa našim počecima i radu bila je naša velika prijateljica Seja Bavčić. Nikad je nećemo zaboraviti. Njen rad i njena ljudskost se moraju vječito pominjati. Od dana našeg osnivanja praktično postoji saradnja između naša dva udruženja. I kada sam posustajala, kada sam sebi govorila – ne ide više, ne kogu dalje, Seja mi je govorila – mi moramo dalje!

Zato smo čvrstim nitima vezane za „ Biser“. Svaka saradnja, svako uvezivanje nas žena oboljelih od karcinoma od velikog je značaja, jer ovako, sve žene i na ovom i na drugom kraju Bosne i Hercegovine znaju da nismo same. Naša deviza je uvjek bila i ostala je – idemo dalje, nada uvjek postoji – rekla je Hajra Bajrić – Jahić koja je goraždanskom udruženju darivala njene umjetničke slike.

Tokom boravka gošći iz Kalesije u goraždanskom „ Biseru“ razmijenjeni su pokloni, a posebno su članice oba udruženja obradovali iz MVIS „ Behar“ izvedbom nekoliko sevdalinki.

Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.