NOVI PREMIJER TUZLANSKOG KANTONA JAKUB SULJKANOVIĆ ISKLJUČEN IZ SDA

Hits: 184

Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora SDA Srebrenik razmatrana je aktuelna politička situacija na području TK te ponašanje kadra ove stranke u Skupštini TK i Kantonalnoj vladi.

Poduzimanjem mjera odgovornosti doneseni su zaključci da Općinski odbor SDA Srebrenik iz stranke isključuje Mehmeda Bajrektarevića te Jakuba Suljkanovića.

Inače, Mehmed Bajrektarević je zastupnik u Skupštini TK koji je protekle subote glasao za smjenu tadašnje Vlade TK na čelu s premijerom Begom Gutićem, nakon čega je u novom sazivu za prvog čovjeka ovog kantona imenovan Jakub Suljkanović, bivši ministar finansija.

Suljkanović je u jučerašnjem razgovoru za Klix.ba rekao da će se, ukoliko ga isključe iz stranke, žaliti na takvu odluku.

Podsjetimo, burna subota je iza poslanika u Skupštini TK koji su nakon višesatne rasprave izglasali nepovjerenje tadašnjoj Vladi TK na čelu s premijerom Gutićem.

Sve je počelo od zahtjeva 15 zastupnika, od kojih je 11 iz SDA, za sazivanje sjednice hitnog karaktera na kojoj će se razmatrati odluka o izglasavanju nepovjerenja Vladi TK koju je predvodio Gutić.

U jednoj od pauza sjednice Skupštine TK članovi Kantonalnog odbora SDA TK sazvali su konferenciju za medije na kojoj su rekli da ova stranka ne stoji iza stavova pojedinih zastupnika, naglasivši da će svi oni koji budu glasali za smjenu Kantonalne vlade automatski biti isključeni iz stranke.

Upozorili su i da će svi oni ministri koji u fotelje sjednu u novom sazivu Vlade TK također postati bivši članovi SDA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.