OBILJEŽEN DAN OŠ ”FAHRUDIN FAHRO BAŠČELIJA”

Hits: 409

Osnovna škola ”Fahrudin Fahro Baščelija” Goražde danas slavi Dan škole. Tim povodom u prostorijama škole organizovana je svečanost kojoj je prisustvovao veliki broj zvaničnika, gostiju, prijatelja, uposlenika i učenika ove škole. Goste je najprije pozdravila i zahvalila im se na dolasku direktorica škole Jasmina Djana.

Učenici i njihovi nastavnici odlučili su da današnji Dan škole obilježe uz sjećanje na lik i djelo Fahrudina Fahra Baščelije po čijem imenu je ova škola dobila i ime, pa su tim povodom upriličili bogat i sadržajan kulturni program.

screen-shot-2016-11-21-at-1-19-53-pm

Povodom Dana škole organizovana su takmičenja iz predmeta fizike, matematike i takmičenje u pisanju literarnih radova, a tokom današnje svečanosti  dodjeljene su i nagrade za najbolje učenike.

U kategoriji V razreda  iz matematike 1. mjesto dijele Amina Huseinović i Sajra Hadžović. U kategoriji VI razreda 1. mjesto iz matematike osvojio je Sanin Bašić. U kategoriji VII razreda 1. mjesto osvojio je Faruk Raščić, u kategoriji VIII. razreda 1. mjesto zauzela je Ajla Agović. U kategoriji I. razreda u takmičenju iz matematike 1. mjesto pripada Nihadi Ramović.

Prvo mjesto iz fizike u kategoriji VII razreda osvojio je Semir Dragović. U kategoriji VIII razreda iz fizike Ajla  Agović, u kategoriji IX razreda 1. mjesto osvojila je Alma Kazagić.

Kada su u pitanju najbolji literarni radovi u kategoriji IV i V razreda najbolji rad je napisala Ajla Papračanin. U kategoriji od VI-IX razreda najbolji literarni rad napisala je Lejla Osmanspahić.

Obilježavanju Dana OŠ ”Fahrudin Fahro Baščelija” prisustvovao je i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je uz čestitke Direktorici, nastavnicima i učenicima, istakao kako je ova škola uvijek bila primjer, te kako su u proteklom periodu ostvareni značanji rezultati u radu.

Nakon svečanog programa organizovano je druženje sa zvanicama, a u sklopu obilježavanja Dana škole.

Izvor: gorazde.ba