OBILJEŽEN DRUGI DAN OPĆINE I BPK GORAŽDE

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine i BPK-a Goražde drugog dana ove manifestacije održani su brojna sportska takmičenja. Najprije je na Sadbi otvoren III memorijalni pozivni turnir u sportskom ribolovu za lica sa invaliditetom ”Elvedin Čakal – Čaka”.
screen-shot-2016-09-18-at-6-58-43-am
Nakon otvaranja pomenutog turnira u ribolovu, partijiom šaha između načelnika Općine Goražde Muhameda Ramovića i ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Damira Žuge otvoren je i tradicionalni šahovski turnir koji se održava svake godine povodom obilježavanja Dana oslobođenja grada.

screen-shot-2016-09-18-at-6-59-01-am

U organizaciji Ženskog rukometnog kluba Goražde, a sklopu programa obilježavanja Dana Općine Goražde i BPK danas je u Gradskoj dvorani ”Mirsad Hurić” održan XXI Međunarodni memorijalni turnir ”Mevzeta Perla Balja”na kojem su pored domaće ekipe ŽRK Goražde nastupile još i ekipe ŽRK “Levalea” iz Nikšića, ŽRK ”Hadžići” iz Hadžića, te ŽRK “Krivaja” iz Zavidovića. Pobjedik turnira bila je domaća ekipa ŽRK Goražde koja je u finalu savladala rukometašice Levalea iz Nikšića rezultatom 23:21, dok je u utakmici za treće mjesto ekipa Krivaje pobjedila rukometašice Hadžića. Na kraju u sklopu ceremonije dodjele nagrada najboljim ekipama i pojedincima nagrade su uručili načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, predsjedavajuća Skupštine BPK Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo,raseljena lica i izbjeglice BPK Damir Dučić.
Izvor – gorazde.ba

 

%d bloggers like this: