OD VLADE BPK PONOVNO ZATRAŽENO DA HITNO DOSTAVI PRIJEDLOG BUDŽETA ZA 2019.

Hits: 134

Imenovanje mandatara još na čekanju, jer je Klub poslanika SDA podijeljen

Sjednica Skupštine BPK Goražde, koja je trebala biti održana 18. marta, otkazana je, a novi termin njenog održavanja bit će naknadno dogovoren. 

Prema riječima predsjedavajuće Edite Velić, 1. redovna sjednica odložena je nakon što Vlada BPK Goražde nije dostavila Prijedlog budžeta za 2019. godinu. 

– Kolegij je odlučio da Vladi ponovo dostavi dopis kojim tražimo da hitno dostavi tražene materijale, jer odluka o privremenom finansiranju BPK istječe 31. marta. Sjednicu nećemo održati dok te materijale ne dobijemo – pojasnila je Velić. 

Prvu redovnu sjednicu Skupštine BPK Goražde u novom sazivu zakazala je nova parlamentarna većina, koju čine stranke Građanskog bloka i dio SDA. 

Imenovanje mandatara Vlade BPK Goražde još je na čekanju, jer je Klub poslanika SDA podijeljen – dvoje poslanika je sa poslanicima Građanskog bloka u novoj većini, dok je troje poslanika ove stranke ostalo uz ranije partnere iz Liberalne i SBiH. 

Kojim putem će krenuti lokalna SDA, trebalo bi odlučiti Predsjedništvo SDA, koje danas zasjeda u Sarajevu. Povjereništvu stranke istekao je mandat, te se očekuje imenovanje novog, kao i odluka o tome hoće li formirana većina u Skupštini BPK nastaviti funkcionirati ili će se sve vratiti na početak. 

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.