ODRŽAN SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA XIX INTERNACIONALNOG FESTIVALA PRIJATELJSTVA GORAŽDE 2016.

Hits: 1802

U zgradi JU Centar za kulturu Goražde danas je održan još jedan u nizu sastanaka Organizacionog odbora XIX Internacionalnog Festivala prijateljstva na kojem je razgovarano o konačnom Programu ovogodišnjeg Festivala. Još jednom je potvrđeno da će se Festival održati u periodu od 01. – 06. augusta, te da će glavna bina biti smještena na platou ispred Gradske dvorane.
Članovi Organizacionog odbora su podnijeli izvještaj o dosadašnjim aktivnostima poduzetim za pripreme Festivala. Kao i prethodnih godina, Festival prijateljstva će  biti ispunjen mnogobrojnim  sadržajima iz oblasti umjetnosti, kulture i zabave. Tokom šestodnevne manifestacije biće održano niz koncerata narodne i zabavne muzike, smotra folklora, sajam starih zanata, likovna kolonija, sadržaji za djecu, te nekoliko pozorišnih predstava i promocija knjiga. Ono što je također potvrđeno tokom današnjeg sastanka jeste da će se i ove godine održati ”Igre na Žanju” čije pripreme počinju narednih dana uređenjem lokacije Žanja.
Narednih dana biće sačinjen i konačan Program XIX Internacionalnog festivala prijateljstva Goražde 2016. Kako je danas, na sastanku Organizacionog odbora Festivala, rekao njegov predsjednik , načelnik Općine Goražde,  Muhamed Ramović, Goražde će i ove godine sa radošću i otvorena srca dočekati umjetnike, sve učesnike manifestacije.
Izvor – Gorazde Portal