ODRŽAN SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA ZA ORGANIZACIJU KVALIFIKACIONE UTAKMICE PROTIV FINSKE U GORAŽDU

Hits: 588

Nakon što je potpisan partnerski sporazum u vezi organizacije kvalifikacione utakmice protiv Finske u Goraždu za odlazak Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo u rukometu koje se održava u Hrvatskoj 2018. Godine, održane je  prvi sastanak Organizacionog odbora za organizaciju pomenute utakmice.

Na dnevnom redu našlo se nekoliko tačaka, između ostalog,  u sklopu prve tačke izvršeno je potvrđivanje imenovanja članova Organizacionog odbora. Potom su članovi Organizacionog odbora razmatrali šta je potrebno za organizaciju utakmice prilikom čega su podjeljena zaduženja i obaveze članova za organizaciju iste.

Kako se više puta naš grad pokazao kao odličan domaćin našem državnom timu, nema sumnje da će rukometaši naše državne selekcije imati veliku i gromoglasnu podršku i protiv Finaca. Goraždanska publika sigurno će biti vjetar u leđa našim rukometašima na putu ka vrijednoj pobjedi, koja bi nam odškrinula vrata Eura.

BiH je do sada u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrala protiv Španije u gostima (21:30) i Austrije kod kuće (22:23). Pored utakmice s Fincima ostale su nam još domaća utakmica protiv Španije (14./15. juna) i posljednja kvalifikaciona protiv Austrije (17./18. juna) u gostima.

Na tabeli Grupe 3 kvalifikacija za Euro nakon dva kola, Španija ima 4 boda, Austrija i Finska po 2, dok je BiH bez bodova. Dvije prvoplasirane selekcije direktno će se plasirati na Evropsko prvenstvo naredne godine u Hrvatskoj.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *