ODRŽANA RADIONICA O ZDRAVOJ ISHRANI U OŠ „H– USEIN EF. ĐOZO“

Hits: 537

Uz podršku osnovnoškolskim projektima za zdrav život, kompanija dm organizira i radionice o zdravoj ishrani u osnovnim školama.

Goražde, 19.4.2017. – U organizaciji kompanije dm drogerie markt, u osnovnoj školi „Husein ef. Đozo“ u Goraždu, danas je održana radionica o zdravoj ishrani za učenike i školsko osoblje. Radionicu je vodila dipl. nutricionistica Amela Ivković O’Reilly.

Tim povodom nutricionistica Ivković O’Reilly istaknula je kako je važno djeci pojasniti koliko je zdrava i izbalansirana ishrana važna za njihov rast i razvoj: „Najveći problem kod djece je što većina njih ne doručkuje prije škole. To dovodi do nedostatka fokusa i koncentracije te djeca teže prate nastavu. Pri tome često posežu za grickalicama i nezdravom hranom. To pak dovodi do disbalansa šećera u krvi. Upravo u ovoj radionici smo nastojali objasniti važnost balansiranih obroka te štetnost nezdrave hrane za naš organizam.“

Radionica je održana u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za zdrav život koja je u toku. Učenici koji su učestvovali na radionici ispunili su anketu o vlastitim prehrambenim navikama, a u planu je ponavljanje ankete nakon određenog vremena, kako bi se vidjelo da li je došlo do određenih promjena u prehrambenim navikama i bavljenju fizičkim aktivnostima. Za kraj radionice, dm je školi uručio dmBio Superfood pločice za sladak ali zdrav međuobrok.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za deset godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 540 zaposlenika i 65 prodavnica u 37 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2015/16. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 126 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 12.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/press_kutak/, a arhiva fotografija na www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/press_kutak/slike_za_press/.

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

Ajla Hadžić, menadžer Marketinga, dm drogerie markt d.o.o.

Tel: 033/778 300, e-mail: ajla.hadzic@dm-drogeriemarkt.ba

Alena Kulenović – Delić, PR Manager, agencija McCann Sarajevo

Tel: 033/267 110, e-mail: alena.kulenovic@mccann.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.