OPĆINA GORAŽDE POTIČE ZAPOŠLJAVANJE I OČUVANJE RADNIH MJESTA

Hits: 1940

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović popisao je ugovore sa sa predstavnicima pert privrednih subjekata   o korištenju sredstava iz namjenskog depozita Općine Goražde u cilju zapošljavanja i održavanja postojećih radnih mjesta.   Ukupne vrijednost ugovora je  40.000 KM.  a sredstva su dodjeljena firmama Obner d.o.o, Aščić d.o.o i pizzeria Pizza e pannini piccolo.
– Općinsko vijeće Goražde donijelo je veoma dobru odluku  time što smo  naknadnim izmjenama i dopunama postojeće Odluke o dodjeli sredstava iz namjenskog depozita u cilju bržeg zapošljavanja, odlučili da se može, pored novog zapošljavanja aplicirati i za održivo radno mjesto. Kredit je jako povoljan, a Općina Goražde je tu samo na usluzi, da nema nikakvih kamata, istina banka ima neka svoja naplaćivanja, ali vrlo je povoljan kredit. Šest mjeseci  je grejs period i korisnici koji su danas potpisali ugovore sami kažu da su veoma zadovoljni  da će im to jako pomoći, a inače  naša  Strategija i ideja vodilja jeste upravo borba za svako radno mjesto. Kada su u pitanju sredstva za ove namjene mi imamo nešto preko 300.000 KM na računu  jedne od banaka i one su te koje provode procedure. Međutim, sada smo većinu tih sredstava implementirali. Raspisan je ponovo novi Javni poziv i mi kako kredit vraćaju jedni privredni subjekti, tako drugima omogućavamo sredstva. Imamo jako odgovorne poduzetnike koji vraćaju sredstva i ovo se pokazalo kao veoma opravdano, kaže Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde.
Sredstva će biti od velike koristi ističe jedan od potpisnika ugovora Samira Aščić.
– Pomoći će dosta, zahvaljujemo se Općini Goražde zato što su nam izašli u susret, da nam odobre ova sredstva. Nadamo se da ćemo biti uspješni i da ćemo iskoristiti  kako treba ova dodjeljena sredstva koje smo dobili pod povoljnim uslovima, kaže Aščić.

Gorazde Portal