ORGANIZOVANA EKSTREMNO MUŠKA GAY PARADA U VIŠEGRADU

Hits: 160

Danas je u Višegradu organizovana prva u historiji ekstremno muška gay parada. Njoj su prisustvovali momci iz delegacija iz raznih područja Republike Srpske i Srbije.

Ovo je prvi put da se izvodi ovakva parada, jer su dosadašnje parade, početka paradiranja pa do danas, bile otvorene za žene i muškarce svih seksualnih pripadnosti, gay, staight prvenstveno, a onda i transrodnih osoba, aseksualaca i drugih.

“Ovo je prvi put u historiji da mi javno izlazimo sa ovim, ali se okupljamo tu već neko vrijeme. Bile su neke TV ekipe prošle godine, ali smo to riješili. Evo ove godine nećemo nikoga dirati, nek svi vide kako se mi ovdje ustvari mirno okupljamo i širimo ljubav. Osim toga, vidite kako je ovdje disciplina na visokom nivou”, rekao je vođa i glavni organizator skupa koji je htio ostati anoniman.

Ono čega su se pribojavali do sada, kako kažu, jeste osuda ostatka gay zajednice, jer oni organizuju tu ekstremno mušku gay paradu. Osim toga, malo je militantna i prvi put je da se na paradi pojavljuju uniformisani ljudi.

Međutim, iz ovih udruženja ističu kako oni to rade samo za show koji se njima sviđa kao oblik zabave. Izrazili su svoje negodovanje tolikim interesom javnosti za njihov događaj.

“Eto mi smo se tu okupili malo u Višegradu da se prebrojimo, čisto da vidimo jesu li svi tu, pa ćemo na after party u Manastir Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci”, zaključio je vođa.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.