OTVOREN IV ATLETSKI MITING U GORAŽDU

Hits: 21

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Udruženja pedagoga sporta, Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obrazovanja te Atletskog kluba „Goražde“ danas je na Gradskom stadionu u Goraždu održan IV po redu Atletski miting.

Atletski miting otvorio je premijer BPK-a Goražde Emir Oković koji je svim učesnicima poželio puno sreće te iskazao zahvalnost organizatorima na dobro obavljenim pripremama za ovaj sportski događaj.Pred više od 3.000 gledalaca, učešće u ovoj najmasovnijoj sportskoj manifestacijii u BPK Goražde uzelo je oko 300 takmičara koji su se takmičili u utrkama na 100 i 200 metara, štafetnoj utrci 4×100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle. Za najmađe, organizovana je Ciciban utrka.
Zahvaljujući dobroj saradnji atletskih klubova iz Goražda i Rogatice, učešće na i ovogodišnjem atletskom mitingu uzeli su i učenici iz Rogatice.

Na početku same manifestacije održana je „Ciciban“ utrka za djecu uzrasta od 4-6 godina iz goraždanskih dječijih vrtića SOS „Kinderdorf“ i „Sunce“, a najuspješnijima u ovoj utrci medalje i diplome dodijelili su Premijer i Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, te Načelnik dr. Ramović i Amira Borovac.
Kako je istaknuo ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, na ovom atletskom mitingu pomjerene su granice kad je riječ o samim učesnicima, pa se može smatrati da je ova sportska manifestacija već postala regionalnog karaktera uz planove da u narednim godinama preraste i u međunarodnu sportsku manifestaciju.

Glavni pokrovitelj Atletskog mitinga je resorno ministarstvo, dok je glavni sponzor firma „Prevent“. Atletski miting svečano je otvorio premijer BPK-a Goražde Emir Oković, a između ostalih puno takmičarske sreće i uspješan miting poželjeli su i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damir Žuga.“
Posebne čestitke upućujemo Ministarstvu i Udruženju pedagoga sporta koji se uvijek aktivno uključuju u različititm značajnim manifestacijama kao i atletskom klubu “Goražde”. Drago mi je što i na ovaj način afirmišete sport, a znamo šta znači sport za razvoj djece i za vašu budućnost. U tom cilju Općina Goražde podržavat će sve ovakve projekte. Kao što znate, imamo najljepši stadion, a uskoro iza stadiona završavamo teniske trene koje predajemo vama da imate i da se redovno zabavljate i trenirate.”-poručio je načelnik dr. Ramović. Prilikom obraćanja, ministar Žuga je istakao-“Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti prepune tribine mladih ljudi.”

%d bloggers like this: