PACIJENT IZ GORAŽDA ODBIO OPERACIJU, NIKO MU NE TRAŽI MITO

Hits: 5828

Ahmet Vejsilović (72) iz Goražda, odbio je da bude operisan u Kantonalnoj bolnici u Goraždu, jer mu niko nije tražio novac za zahvat.

Vejsilović je dugogodišnji pacijent na onkologiji, sa dijagnozom raka prostate, i nakon posljednje hemoterapije upućen je na hirurško odeljenje Kantonalne bolnice Goražde.

– Konzilijum je utvrdio da Vejsilović ispunjava sve uslove za operaciju, i na programu je trebao da bude u ponedeljak ujutru. Operaciju radi čuveni urolog, ali u posljednji čas operacija je otkazana, kaže menadžment Kantonalne bolnice.

U saopštenju ljekarskog konzilija Kantonalne Bolnice Goražde navodi se da sve hirurške zahvate u ovoj ustanovi pokriva Zavod zdravstvenog osigiuranja BPK Goražde, te niko od zaposlenih nije tražio Vejsiloviću novac za operaciju, i da su prognoze za ozdravljenje zaista dobre, budući da Vejsilović nema metastaze.

– Nisam htio da odem na operaciju, jer mi niko nije rekao koliko treba da platim. Svi koji su bili sa mnom na terapijama su pričali kako im je tražen novac, što sa mnom nije bio slučaj – priča Vejsilović, penzioner iz Goražda. Odbio sam operaciju, jer se plašim da neće biti obavljena kako treba, iako sam spremio dovoljno novca i za hirurga. Za ovu operaciju od penzije odvajam punih pet godina i šta sad da radim sa ovim novcem, pita se Vejsilović koji ima minimalnu penziju od 310 KM.

Vejsilović je kategoričan da neće “pod nož”dok ne plati do posljednje marke, kao i njegovi predhodnici.

– Tek kada budem imao tretman kao i svi ostali pacijenti, pristaću na zahvat. Podvlačim, spremio sam dovoljno koverti za cijeli tim, kao i domaću rakiju za menadžment bolnice. Samo neka kažu koliko kome da platim, i idem pod nož – kaže Vejsilović.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA