VIDEO/ POČINJE GRADNJA ZGRADE U UL. ALIJE HODŽIĆA

Hits: 1088

Nakon što je nedavno izvršeno rušenje zgrade u ulici Alije Hodžića u Maloj sali Općine Goražde upriličeno je potpisivanje ugovora o ustupanju radova na rekonstrukciji pomenute stambeno-poslovne zgrade. Ugovor je u ime Općine Goražde potpisao načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović , a u ime izvođača radova firme GPD Drina  direktor Hajrudin Vlajčić. Vrijednost ugovora je 198.472,00 KM. Rok za izvođenje radova iznosi 120 dana od uvođenja u posao.
[huge_it_video_player id=”80″]
Vrlo brzo će biti otvorena nova zgrada naže načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović
– Mi smo aplicirali već nekoliko godina da  riješimo ovaj problem za zgradu u centru grada  i evo konačno naišli na razumjevanje  Ministarstva za raseljena lica F BiH. Ministar Edin Ramić i njegov tim odobrio je 100 hiljada KM, a  ostala sredstva smo bili u  obavezi mi da obezbjedimo.
Danas smo potpisali ugovor vrijedan 198.472,00 KM međutim, mi smo imali i drugih  radova i projekat i nadzor  i rušenje zgrade, tako da negdje ukupno oko 210 hiljada KM će koštati ova zgrada. Imali smo slučajeve 4 porodice koje su zaista živjele u veoma lošim uslovima u ovoj zgradi  i imamo 4 naša obrtnika koji su u prizemlju kao vlasnici imali  svoju djelatnost. Mi smo sa njima napravili ugovor, dogovorili da i oni sufinansiraju jer smo riješili ipak da u potpunosti srušimo zgradu i u tome smo i uspjeli. Imali smo razumjevanje i onih koji imaju tu svoje poslovne prostore i građana kojima smo ponudili alternativni smještaj, da im mi plaćamo kiriju, međutim, oni su odustali, snašli su se za ovaj naredni period. Rok za završetak radova je 120 dana. Izvođač radova je GP Drina, tako da  smo zadovoljni dosadašnjom dinamikom. Što se tiče same zgrade ima nekih manjih izmjena, uvažavali smo  prijedloge vlasnika , tako da će zaista ovim ovaj dio grada biti uljepšan, kaže Ramović.
Izvor – Gorazde Portal, RTV BPK