POČELA REKONSTRUKCIJA ZGRADE U ULICI ALIJE HODŽIĆA

Hits: 1788

Prije nekoliko dana počeo je dugo najavljivani projekat rekonstrukcije  četiri stambene jedinice i četiri poslovne prostorije u ulici Alije Hodžića čija je ukupna vrijednost oko 200.00o KM, za koji su sredstva zajednički obezbijedili Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Goražde.
– Konačno smo dočekali dugogodišnji problem na Trgu branilaca u centru grada da riješimo. Ova zgrada je bila ruglo našeg grada, toliko smo se borili i tražili sredstva. Dobili smo sredstva od Federalnog ministarstva za raseljena lica i izbjeglice u visini od 100.000 KM. Mi ćemo također sufinansirati i ponovo uputiti dopis Vladi FBiH za dodatna sredstva. Očekujemo da će ovaj Projekat koštati oko 200.000 KM. Ovdje smo riješili  četiri porodice kada je u pitanju stambena jedinica i četiri poslovna prostora. Nismo željeli da oštetimo porodice koje imaju svoje prostore. Ovdje će i oni učestvovati i mi da im kao Općina pomognemo da se potpuno zgrada do temelja sruši i onda pravimo novu zgradu. Drago mi je da smo naišli na razumijevanje naših vlasnika poslovnih prostora, a evo i porodice su dugo čekale, jer oni uslovi u kojima žive zaista su  nepodnošljivi.  Računam da ćemo do jeseni useliti porodice, kaže Muhamed Ramović načelnik Općine Goražde
Da je veoma važan projekat za stanare zgrade naglasila je Fata Uglješa
– Ovo mi puno znači. Hvala svim ljudima,  Općini i Sarajevu. Hvala ovim ljudima koji su nam omogućili da nam uljepšaju dane. U ovoj zgradi živim 40 godina. Uslovi su nikakvi, kada puhne vjetar gledam hoće li me šta pritisnuti, ali preživjela sam. Bila sam mlada zdrava, a sada stara dobro je. Sada će mi biti puno bolje. Hvala ovom narodu i Općini Goražde.
Izvor – Gorazde Portal