POD KORMILOM DŽENANA HOŠIĆA GORAŽDE PLOVI U SIGURNU LUKU!

Već sada je jasno da su čelnici FK Goražde napravili pravi potez kada su u svoje redove odlučili angažovati ambicioznog bh. stručnjaka Dženana Hošića, nekadašnjeg člana Sarajeva i Veleža koji ima bogato iskustvo igranja i u Poljskoj.

Hošić je kao trener radio u Famosu i Bosni Visoko, te FK Olimpik, a poziv u Goražde bio je njegov prvi pravi samostalni trenerski angažman. Imao je poziva da ostane u Poljskoj i tamo zaplovi trenerske vode, ali odlučio je ići korak po korak.

Definitivno je jasno bilo s obzirom na poglede na današnji nogomet  i znanje i iskustvo koje posjeduje, da Hošiću trebaju odriješene ruke i da rezultat neće izostati. Tako je i bilo.

Goražde polako, ali sigurno plovi ka gornjem dijelu tabele, a sada je na osmom mjestu.

Danas su momci sa Drine savladali GOŠK u Gabeli 1:0, a bila je im je ovo treća vezana pobjeda.

Prethodno su također kao gosti savladali NK Vis Simm Bau u Tešnju 2:1, te na svom terenu trenutnog lidera i vjerovatno najkvalitetniju momčad u ligi HŠK Posušje 1:0.

Hošić definitivno ima ‘dobitni ključ’ za timove iz vrha tabele s obzirom da je savladao i drugoplasirani Rudar iz Kaknja 3:0, što je Kakanjcima bio najteži poraz ove sezone.

U Goražde sada stiže Orašje i eventualna pobjeda Islamagića, Blagojevića, Velića, Tatara i društvo odvela bi pred sami kraj polusezone ka gornjem dijelu tabele.

Uz Hošića vrijedi istaći i njegovog pomoćnika Muhameda Zejnilhodžića, a iskren i pošten odnos jasno pokazuje da je ovaj dvojac na pravom putu. 

gorazdeportal.com / sportsport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: