POGLEDAJTE KAKO JE DODIK PRATIO IZRICANJE PRESUDE MLADIĆU

Hits: 1231

Entitetski predsjednik Milorad Dodik u kabinetu u Palati RS u Banjaluci uživo prati izricanje presude nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću u Haškom tribunalu.

Predsjednik RS izjavio je, uoči izricanja presude, da je general Mladić veoma profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, te da će se u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo ojačati mit o njemu.

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Haagu, svi imaju osjećaj povodom današnje presude Mladiću.

“Ali, bez obzira na to, Ratko Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gdje god on bio”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Mladić komandovao Vojskom Republike Srpske koja je branila slobodu ovog naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska.

“Ono što su Mladić i mnogi s njim učinili jeste da su veoma profesionalno obavili svoju dužnost. Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske”, poručio je Dodik koji će danas u 15 sati održati konferenciju za medije.

Haški tribunal danas će izreći presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine, između ostalog i za genocid u Srebrenici, tokom proteklog rata u BiH.

Sudsko vijeće u Hagu počelo je u 10.00 sati sa čitanjem presude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.