POLICAJAC UBIJEN U “SAČEKUŠI”, PREDHODNO U CENTRU SARAJEVA AUTOMAFIJAŠI POKUŠALI UKRASTI AUTO

Hits: 176

Jedan policajac je ubijen, a drugi teško povrijeđen jutros u klasičnoj “sačekuši”, rekao je za Klix.ba izvor u MUP-u Kantona Sarajevo.

Policijske patrole kružile su od 23 sata navečer jer su navodno dobili dojavu da se razbojnici koji su prethodno na području općine Centar pokušali otuđiti vozilo kriju kod crkve na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Na policajce je pucano odmah nakon što su izašli iz vozila na Alipašinom Polju u C fazi.Stanari ulica Bosanska i Geteova u sarajevskom naselju Alipašino Polje proveli su besanu noć svjedočeći vatrenom obračunu, kada su automafijaši pucali na policiju te jednog policajca ubili, a drugog teško ranili.

“Oko pola četiri ujutro čuo se pucanj, a potom rafalna paljba kao da pucaju petarde. Potom je počela galama i neko je viknuo ‘ubiše policajca’. Ubrzo su se čule sirene, policije je bilo svuda. Od tada je sve blokirano”, kazala nam je stanarka koja živi u zgradi kod koje se odvila drama.

Bijeli Golf hrvatskih registarskih oznaka još uvijek stoji na cesti, a ulica je blokirana nakoj pucnjave u kojoj je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen. Stanari okolnih zgrada moraju koristiti druge ulice kako bi došli do željene destinacije, a neki nisu jutros mogli krenuti na posao svojim automobilima.

“Ovo nije prvi put da se ovdje kradu automobili. Dokle više? Zar je ljudski život vrijedan vozila? Više nigdje niste sigurni. Treba uvesti oštrije kazne pa i smrtnu”, kazala je druga stanarka.

Na mjestu uviđaja povećava se broj policijskih patrola. Prisutan je veliki broj inspektora, a policajci obavljaju razgovor s očevicima.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.