POMOZIMO DA ELVIRA SALČIN PONOVO PROHODA

Hits: 51

Doživljava nekontrolirane kontrakcije mišića, ne može hodati i oslonjena je na pomoć supruga

Udruženje „Srce Grada Goražda“ pokrenulo je novu akciju prikupljanja pomoći kako bi 24-godišnja Goraždanka Elvira Salčin ponovo prohodala.

Elviri je prije godinu dijagnosticiran Giant Cell Tumor, prvi te vrste u BiH. Radi se o rijetkom i agresivnom tumoru, koji se obično razvija u blizini zgloba. U slučaju Elvire Salčin, tumor se razvio oko arterije blizu šestog pršljena kičme. Nesnošljivi bolovi, nemogućnost da obavlja svakodnevne poslove i neodlučnost ljekara da se upuste u veoma rizičnu operaciju, prevaziđeni su Elvirinim izmještanjem u Tursku. Ona se, međutim, nakon operacije probudila bez osjećaja u nogama.

Sada doživljava nekontrolirane kontrakcije mišića, ne može hodati i oslonjena je na pomoć supruga, koji je napustio posao kako bi se brinuo o njoj. Ljekari su preporučili intenzivne fizikalne terapije, koje bi joj pomogle da ponovo prohoda. S obzirom na to da ovakve terapije nisu dostupne u BiH, bračni par Salčin mora putovati na tromjesečni tretman u Zagreb.

Mjesec liječenja, ne računajući dodatne troškove, košta 13.000 KM, kazao nam je predsjednik Udruženja „Srce Grada Goražda“ Aldin Šalaka te je upućen apel svima koji su u mogućnosti da pomognu mladoj Goraždanki da ozdravi i vrati se svojoj porodici.

Račun za uplate broj 1327300000000566 otvoren je na ime Elvira Salčin u NLB banci Sarajevo, uz obavezno navođenje broja tekućeg računa: 132-260-20165668-78.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.