POTPISANI UGOVORI O ASFALTIRANJU PUTNIH PRAVACA SADBA-OGLEČEVSKA RIJEKA I ULICA U NASELJU GORNJE BARE

Hits: 2963

Danas su potpisani ugovori o ustupanju radova na asfaltiranju putnog prvca Sadba – Oglečevska rijeka i asfaltiranje ulica u naselju Gornje Bare sa firmom GORAŽDEPUTEVI d.d.

Ugovore u ime Grada Goražda, kao naručioca, sa direktorom firme GORAŽDEPUTEVI d.d. Midhatom Okovićem, potpisao je gradonačelnik Muhamed Ramović.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 137.350,00 KM, s tim da je za asfaltiranje putnog prvca Sadba – Oglečevska rijeka izdvojeno 109.070,44 KM, dok je za asfaltiranje ulica u naselju Gornje Bare izdvojeno 28.280,77 KM. Sredstva za realizaciju pomenutih projekata obezbijedili su Grad Goražde i Vlada BPK, s tim da je projekat asfaltiranja putnog prvca Sadba – Oglečevska rijeka sufinasirala i Općina Novi Grad Sarajevo.

– Imamo mnogo aktivnosti koji se prije svega odnose na sufinansiranje projekata lokalnih zajednica, odnosno imamo dva projekta koji su vezani za Grad Goražde i Vlada BPK-a sa odgovarajućeg koda je podržala te aktivnosti ukupno sa 65.000,00 KM. Projekti su vezani za put koji se odnosi na lokalitet Sadbe prema Tišinama i Oglečevi i drugi je vezan za uže gradsko jezgro tačnije asfaltiranje ulica u naselju Bare – kaže premijer Emir Oković

– Ukupna vrijednost projekata zajedno sa nadzorom i izradom projekta koji smo radili iznosi oko 150.000,00 KM. 50 % sredstava je obezbjedila Gradska uprava, a ostatak Vlada Kantona, s tim da smo kada je upitanju projekat asfaltiranja putnog prvca Sadba – Oglečevska rijeka imali razumjevanje Općine Novi Grad Sarajevo na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem tako što će i oni sufinasirati pomenuti projekat. Zaista hvala na razumjevanju Vladi BPK i Općini Novi Grad, mi nastavljamo sa našim aktivnostima. Ova godina je kao što smo i rekli jedna od najuspješnijih kada su u pitanju putevi, vodovodi. Hvala Bogu da one mjesne zajednice gdje nismo do sada dovoljno ulagali, evo šanse da još više i snažnije ulažemo, imamo još neke projekte koji su u planu. Mi sufinansiramo projekte, jer mi sami to ne možemo da iznesemo, ali borimo se da obezbjedimo sufinasiranje sa državnog i federalnog nivoa, a tu je i Vlada BPK-a – rekao je gradonačelnik Ramović.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.