POTPISANI UGOVORI PO PROGRAMU UREĐENJA GRADA I PRIGRADSKIH NASELJA

Hits: 1146

Na osnovu Programa uređenja grada i prigradskih naselja za 2016. godinu danas je u Maloj sali Općine organizovano potpisivanje Ugovora koji se odnose na ustupanje građevinskih, zanatskih radova, zatim radova na izgradnji kanalizacije oborinskih voda u naselju Mujković polje, te radova na izgradnji parking prostora u ul. Salih bega Kuljuha.
Ugovore su danas potpisali načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i predstavnici firmi koje su na tenderu odabrane kao najpovoljnije (MARKAN d.o.o. Goražde, OKAC d.o.o. Goražde, Goraždeputevi d.d. Goražde).
Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 143 180, 00 KM kojim su građevinski i zantaski radovi ustupljeni firmi MARKAN d.o.o., radovi na izgradnji kanalizacije oborinskih voda u naselju Mujković polje dodjeljeni firmi OKAC d.o.o., dok su radovi za izgradnju parking prostora u ul. Salih bega Kuljuha ustupljeni firmi Goraždeputevi d.d.
Govoreći o potpisanim ugovorima u izjavi za medija načelnik Muhamed Ramović je istakao ā€“ ”Danas smo potpisali četiri ugovora sa tri goraždanske firme, a radi se o ugovorima po Programu uređenja grada i prigradskih naselja za 2016. godinu koji je usvojilo Općinsko vijeće. Tu imamo zanatske i građevinske radove u svim dijelovima grada u četIri mjesne zajednice, kao i u naselju Vitkovići. Također sa firmom Goraždeputevi d.d. smo potpisali ugovor za izgradnju parking prostora u ul. Salih bega Kuljuha, a sa firmom OKAC d.o.o. smo potpisali ugovor Ā o ustupanju radova na izgradnji kanalizacije oborinskih voda u naselju Mujković polje.
Sve ove projekte koje radimo uglavnom smo dobili prijedloge od Savjeta mjesnih zajednica i od građana. Po pomenutom Programu kao i po Programu uređenja putnih komunikacija od interesa za Općinu Goražde predviđeno je oko 600.000,00 KM. Imamo joÅ” sklapanje dva ugovora, zatim ugovore za projekat Marka na marku gdje su građani iskazali veliko interesovanje. Sa ovim prijektima grad će dobiti ljepÅ”i izgled, a ono Å”to želiM joÅ” istaći jeste da smo u potpunosti realizovali projekte i utroÅ”ili sredstva za proÅ”lu godinu kada su u pitanju pomenuti programi, tako da ćemo i ove godine sve ove projekte ispoÅ”tovati.”
Izvor – Gorazde Portal