POVRIJEĐENIMA PRVI U POMOĆ PRITEKLI VOJNICI OS BIH NIHAD DRAKOVAC I EDIN FEHRATOVIĆ

Hits: 4874

U saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć oko 17.30 sati dogodila u mjestu Mrđelići, na magistralnom putu M20 Goražde – Foča, povrijeđene su dvije osobe.

Prema informacijama koje smo dobili od očevidaca, uzrok nesreće je preticanje kolone vozila na punoj liniji, tokom kojeg je došlo do direktnog sudara dva automobila.

Poslije ukazane pomoći u Urgentnom centru Kantonalne bolnice u Goraždu, P.S. iz Goražda upućen je na daljnje pretrage u UKC Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a BPK Goražde.

U pomoć povrijeđenima među prvima su pritekli pripadnici 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH Nihad Drakovac i Edin Fehratović.

“U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva civilna motorna vozila, a pripadnici Oružanih snaga BiH su, vozeći se na toj relaciji, izašli iz svoga vozila i nesebično pružili prvu pomoć povrijeđenima, nakon čega su nazvali policiju i hitnu pomoć. Ovim činom, još jednom se pokazala nesebičnost i humanost pripadnika Oružanih snaga BiH i spremnost da u svim situacijama pomažu civilnom stanovništvu”, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

AVAZ