POZNATO KO SU KANDIDATI “ČETVORKE” ZA NAČELNIKE SARAJEVSKIH OPĆINA

Hits: 145

Opoziciona koalicija četiri stranke imat će zajedničke kandidate za načelnike općina u Kantonu Sarajevo. “Četvorka” je konačno postigla dogovor o kandidatima za čelnike lokalnih zjednica u ovom kantonu. U Općini Centar kandidat Naroda i pravde (NiP), Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) će biti bivši kantonalni ministar komunalne privrede i infrastrukture kadar NS-a Srđan Mandić.

Navod da će ljekar Opće bolnice “Prof. dr. Abdulah Nakaš” Hasan Tanović biti načelnički kandidat u Novom Sarajevu pokazao se tačnim. Podsjećamo, Tanović je na lokalnim izborima 2016. bio kandidat Demokratske fronte (DF) za načelnika. Tada je bio drugoplasirani sa više od 5.100 glasova. Tanović je prije nekoliko dana istupio iz DF-a.

Bivši vijećnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Općini Ilidža i kadar NiP-a Nermin Muzur bit će kandidat u ovoj lokalnoj zajednici. Doktor Elvedin Tatarević, koji je 2016. godine izabran za vijećnika u Općini Trnovo kao kandidat SDA, konkurisat će za načelničko mjesto u ovoj općini. Tatarević je do 2016. bio član SDP-a da bi onda napustio ovu stranku.

Alija Gluhović Brkanić bit će kandidat za načelnika Vogošće. Za vijećnika u Općini Vogošća je izabran na posljednjim lokalnim izborima kao kandidat Socijaldemokratske unije (SDU). Krajem prošle godine je promijenio politički dres postavši član NBL-a. Međutim, saznajemo da ga je kao kandidata “četvorke” predložio NiP.

Kadar NiP-a će biti kandidat i u Ilijašu.

Nepoznanica je kandidat ove četiri stranke u Općini Novi Grad. Dogovor o kandidatu nije postignut, ali se pretpostavlja da će se to desiti nakon 15. augusta.

Od ranije je poznato da će predsjednik NBL-a i dugogodišnji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ponovo biti u izbornoj utrci za prvog čovjeka ove lokalne zajednice.

Za sutra je najavljeno će “četvorka” potpisati i predstaviti “Sarajevski dogovor za lokalne izbore”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.