VIDEO/ PREDSJEDAVAJUĆA SKUPŠTINE BPK GORAŽDE AIDA OBUĆA NIJE DOZVOLILA ODRŽAVANJE PRESS-a U SKUPŠTINSKOJ SALI

Hits: 3203

Opozicioni poslanici u Skupštini BPK Goražde najavljenu press konferenciju u Sali Skupštine kantona danas nisu održali. Umjesto ključa dočekao ih je dopis predsjedavajuće Skupštine Aide Obuće koja to nije dozvolila. Ovakav čin opozicini poslanici okarakterisali su kao presedan u političkom životu BPK Goražde.
– Naprosto, uopće ne znam kako bih ovo komentarisao? Da se desilo u Sjevernoj Koreji razumio bih, ali grupi poslanika koji su željeli održati sastanak sa klubovima poslanika iz opozicije ne dozvoliti da se uđe u Salu Skupštine BPK Goražde, to nema stvarno nigdje. Aidi Obući bi najbolje bilo da podnese ostavku jer ovakav gest nije zabilježen u Goraždu, BiH i Evropi, rekao je za RTV BPK Goražde Salko Ophođaš, poslanika A-SDA u Skupštini BPK Goražde.
[huge_it_video_player id=”91″]
– Očekivao sam ovakvu reakciju korumpirane predsjedavajuće Skupšine koja neće da sazove redovne sjednice na kojima bi mi postavili mnoga pitanja i otvorili raspravu i za sredstava koja je ona dobila nezaknito za svoje školovanje, i za falsifikovanje diplome ministra finansija i oko troškova preko 100.000 ministra policije koji je poslao na obuku policajce, a sud sve poništio, rekao je u izjavi za RTV BPK Goražde Suad Došlo, poslanik SDP-a u Skupštini BPK Goražde.
Nama je zabranjeno da kao poslitičke stranke održavamo press konferencije u ovoj zgradi kojoj nije utvrđeno vlasništvo još uvijek a sa druge strane dozvoljeno je “režimu” da svoje kandidate (SDA – SBB) predstavljaju u zgradi ministartva za privredu, kaže Edita Velić iz DF-a
Predsjedavuća Skupštine BPK Goražde Aida Obuća, kako se navodi u prilogu RTV BPK Goražde, danas nije željela dati izjavu za medije, ističući da je u dopisu koji je prezentovala poslanicima opozicije je jasno obrazložila zašto ne mogu koristiti salu.
Prije nekoliko dana opozicioni poslanici održali su “alternativnu” sjednicu u Sali Skupštine BPK Goražde.
Izvor – RTV BPK Goražde, Gorazde Portal