PREDSTAVA “ŠTA ĆEMO SAD” U GORAŽDU

Hits: 341

Dobra vijest za ljubitelje pozorišta u Goraždu!

U utorak, 20. decembra na sceni Centra za kulturu glumci Narodnog pozorišta Mostar izvešće predstavu veoma zanimljivog naslova “ Šta ćemo sad” autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.


15420878_1213765668659525_1386081249149371559_n“Riječ je o modernoj i aktualnoj komediji koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Izuzetna izvedba mlade bosanskohercegovačke glumice Ajle Hamzić, zajedno s već provjerenim imenima Emirom Spahićem i Goranom Lozom, jamstvo su neponovljivog doživljaja. Po riječima glumaca, Branko Đurić napisao je “glumački tekst” koji se bavi glumačkim strahovima, ali je i parodija na stanje društva u kojem se nalazimo.

Đurićev tekst u pojedinim je dijelovima i aktualiziran, ali ono o čemu govori univerzalno je, lako prepoznatljivo: iako govori o glumačkoj profesiji, o preživljavanju pozorišta u nekoj zabiti, dovijanju uprave i glumaca da opstanu i održe se na životu, da ne zaključaju vrata, bore se protiv predrasuda, zaostalosti, krađa, lopovluka, pokvarene vlasti koja kulturu i umjetnost ne podržava…, ovaj je tekst primjenjiv na sve i svima prepoznatljiv”. Predstava “Šta ćemo sad” osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. Međunarodnom festivalu komedije “ Mostarska liska 2015”.


Predstava u Goraždu počeće u 19 sati, a ulaznice su po cijeni od 3 KM.

Izvor: Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: