PREDSTAVLJEN PROGRAM RADA NAČELNIKA OPĆINE GORAŽDE ZA 2016.-2020.

Hits: 220

U prisustvu velikog broja građana načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović danas je u Velikoj sali JU Centar za kulturu Goražde upriličio ekspoze u okviru koga je predstavljen Program rada Načelnika Općine Goražde za mandatni period 2016-2020. godina. Na početku svog obraćanja Načelnik Ramović je najprije pozdravio prisutne i zahvalio im se na dolasku, te još jednom iskoristio priliku da se zahvali svim građanima koji su mu po treći put dali povjerenje. Načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović kazao je da je proteklih 8 godina urađeno dosta toga i da su vidljivi značajni pomaci, a naročito veliki uspjeh ostvaren je u sklopu privrednog razvoja. Goražde je od ‘’crne rupe’’ ili ‘’slijepog crijeva’’ kako su ga nazivali postao grad budućnosti, grad u koji su doselile brojne porodice iz drugih gradova u potrazi do posla.

 

screen-shot-2016-11-19-at-7-04-57-am

Kako je u uvodu svog ekspozea Načelnik istakao u narednom mandatnom periodu biće nastavljene aktivnosti na promovisanju Općine Goražde na domaćem i međunarodnom planu. Načelnik Ramović istakao je kako će i dalje biti načelnik svih građana. Općina Goražde će nastaviti sa podrškom svim domaćim i stranim investitorima u cilju većeg ulaganja i zapošljavanja. Biće nastavljena uspješna saradnja sa organizacijama civilnog društva svih struktura, jačanje kapaciteta javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Općina Goražde, jačanje kapaciteta općinskih službi u skladu sa reformom javne uprave, obezbjeđivanje finansijskih sredstava iz svih dostupnih izvora u cilju realizacije prioritetnih kapitalnih projekata, uređenje prostora kroz prostorno planske dokumentacije.

U sklopu ekspozea načelnik Ramović naročito je naglasio realizaciju  projekata koje je predstavio u predizbornoj kampanji.

4

Govoreći o planovima za naredni period Načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je kazao: ‘’ Ovaj ekspoze smatram svojom odgovornošću prema građanima koji su mi dali svoje povjerenje i želim da im predstavim svoj program rada. One tačke koje su bile u predizbornoj kampanji, i još neke smo dodali i da kažemo  to su projekti u naredne četiri godine. Ukoliko se ne budu realizovali onda smo davali samo obećanja. Ja smatram da ćemo sve ovo uspjeti realizovati  u naredne četiri godine. Važni su  Riječ je o važnim projektima i već idemo u narednim danima sa njihovom realizacijom. Riječ je o projektima koji su izvjesni  i koji su u početnoj fazi. Mislim da ćemo većinu njih ispoštovati. Očekujem podršku i Općinskog vijeća i Vlade Kantona i viših nivoa vlasti i nadam se da neće biti zastoja, ne smije ih biti. Mi smo ovdje  svi izabrani od strane građana i moramo se svi zajedno boriti. Sve takve koji budu kočili na bilo koji način Goražde i projekte i javno ćemo kazati i prozvati ih, a za godinu i po će izbori i predizborne kampanje pa neka građani odluče.’’

Izvor: gorazde.ba