PREDSTAVLJENO NAJJEDNOSTAVNIJE RJEŠENJE CESTOVNOG POVEZIVANJA GORAŽDA I SARAJEVA

Hits: 7271

U Goraždu je predstavljen glavni projekat cestovnog povezivanja Goražda i Sarajeva a predstavili su ga najeminentniji stučnjaci iz oblasti cestogranje. Ovo najjednostavnije rješenje podražumjeva gradnju 12 tunela, 22 mosta, 16 vijadukta,  18 petlji, 14 kružnih tokova… ali su vlasti BPK Kantona i Federacije BiH optimistične da će gradnja početi u ovoj i završiti u narednoj godini.

– Jedan od tunela dug je pet kilometara, ima i ovih manjih, vijadukti i petlje prave se zbog velike frekfencije automobila, a planirano je postavljanje i 10 semafora. Ipak sigurni smo da je ovo projekat koji ćemo završiti jer šta je to SDA do sada obećala a da nije završila, kaže premijer Federacije Fadil Novalić.

Gradnja puta koštaće oko 170 miliona maraka što je po riječima Novalića prava sitnica.

– Mi smo napravili ekonomski bum u posljednje tri godine, u građevinarstvu smo postigli kao nijedna vlada prije otvorili smo parking ispred Predsjedništva. Zar neko sumnja da i ovaj projekat najjednostavnijeg cestovog povezivanja Goražda i Sarajeva nećemo završiti, kaže Novalić.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *