PREMIJER FADIL NOVALIĆ: „GORAŽDE JE GRAD BLAGOSTANJA, VISOKIH PLATA I NEZAPOSLENIH, A TAKO ĆEMO NAPRAVITI I U OSTALIM KANTONIMA”

Hits: 5070

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić sastao se sa svim kantonalnim premijerima i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što zaposlenost u svim kantonima raste, osim u Goraždu gdje je ona dosegla krajnji limit, jer kako je rekao Novalić, u tom kantonu više nema nezaposlenih.

–Zadovoljstvo nam je istaći da je Goražde  jedini grad u FBiH koji nema nezaposlenih, svi ljudi u ovom kantonu rade i svi su više nego zadovoljni. Želja nam je da nezaposlenih nema ni u Tuzli, Zenici, Mostaru i svim drugim gradovima i da im Goražde bude uzor – rekao je premijer FBiH Fadil Novalić.

Premijer Novalić naveo je i primjer Goražda u kojem su enormno visoke plate, te da su one u u privatnom sektoru znatno veće od plata u BiH

– U Goraždu su plate u privrednim subjektima od 1500 do 2000 KM, zar to nije divno, konstatovao je Novalić na press konferenciji. Kada prođete gradom ne možete sresti nikog na ulici, jer svi rade. I one koje sretnete oni su nasmijani, zadovoljni i sretni jer imaju plate na nivou Evropske Unije – konstatovao je Fadil Novalić rezultate rada Vlade BPK u predhodnom periodu.

Nakon što više nema nezaposlenih u Goraždu u pitanje dolazi i opravdanost postojanja Službe za zapošljavanje u Goraždu i u Vladi FBiH intenzivno razmišljaju da Goražde bude jedini grad u Evropi koji nema Službu za zapošljavanje.

Novalić je izrazio nadu da će i ostali kantoni slijediti primjer Goražda te da će do kraja mandata SDA i oni imati sve zaposlene ljude.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.