PREMIJERKA BPK GORAŽDE AIDA OBUĆA RAZGOVARALA SA DON JOSIPOM TADIĆEM, NOVIM ŽUPNIKOM ŽUPE GORAŽDE

Hits: 70

Premijerka Bosansko – podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća primila je u nastupnu posjetu Don Josipa Tadića novog župnika župe Goražde.

  • Ovom je prilikom vođen razgovor o dosadašnjoj saradnji Vlade Kantona i ranijih župnika za koju je rečeno kako je bila uspješna, te o položaju građani i građana Goražda katoličke vjeroispovijesti. – Mi smo nastajali da u okviru naših ovlaštenja uvjek podržavamo vaše aktivnisti ovdje, posebno u sklopu obilježavanja velikih katoličkih blagdana i činićemo to i ubuduće – kazala je premijerka Obuća tokom razgovora.

Don Josip Tadić se zahvalio na podršci, a u nastavku razgovora bilo je riječi i o sve većem interesovanju katoličkih hodočasnika za posjetu Goraždu i odavanje počasti blaženim časnim sestrama, „ Drinskim mučenicama“. Kao što je poznato Spomen obilježje Drinskim mučenicama, koje je Vatikan službeno proglasio blaženima, otvoreno je dan nakon njihove beatifikacije u sarajevskoj Zetri, 24. septembra 2011. godine. Od tada, mjesto njihovog stradanja tokom Drugog svjetskog rata u gradu na Drini pohode na stotine vjernika iz cijelog svijeta te su u Goraždu u nekoliko navrata vođeni i razgovori o podizanju kapele posvećene hrabrim časnim sestrama.

  • Goražde ima velike mogućnosti da bude mjesto u koje će tokom godine dolaziti veliki broj hodočasnika, a mi ćemo učiniti sve da budemo glas dobre volje o ovom gradu i njegovim časnim ljudima – rekao je ovom prilikom Don Josip Tadić.

GLAS GORAŽDA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.